I policija u akciji protiv virusa: Kako izgleda vanredna situacija u Trsteniku

Pratite nas
U opštini Trstenik od 30. septembra ponovo je na snazi vanredna situacija, zbog porasta broja zaraženih. U skladu sa republičkom Uredbom o suzbijanju Kovida-19 pooštrene su mere i pojačana je kontrola ugostiteljskih i uslužnih objekata. Uveče u kontrolu ide i policija.

Opština Trstenik ponovo je uvela vanrednu situaciju samo dve nedelje nakon što je bila ukinuta. Opštinski štab za vanredne situacije doneo je tu odluku zbog pogoršanja epidemiološke situacije, na predlog Zavoda za javno zdravlje Kruševac, jer je tog dana od 11 zaraženih u Rasinskom okrugu, 10 bilo iz Trstenika.

Vanredna situacija u Trsteniku

Zamenik načelnika opštinske uprave Trstenika Časlav Popović rekao je za Sputnjik da u Trsteniku nije uveden policijski čas, da nema brige među ljudima i da su naredbu o merama tokom vanredne situacije doneli u skladu s Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19.

U toj opštini je ponovo zabranjeno okupljanje više od pet osoba na otvorenom i u zatvorenom prostoru, obavezno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, držanje distance od 2 metra.

Učestalija kontrola poštovanja mera

Rad ugostiteljskih objekata ograničen je do 21 sat, dok bašte mogu da rade do 23 sata. Zabranjeno je i održavanje svih svečanosti, sportskih i zabavnih manifestacija.

„Posebne zabrinutosti u gradu nema, koliko ja vidim. Pooštrili smo mere kontrole. Kontrolišemo i danju i noću. Uveče idemo uz pomoć policije, za svaki slučaj. Ne samo u gradu, nego u svim naseljenim mestima gde ima ugostiteljskih objekata“, predočio je Popović i dodaje da se danju najviše kontrolišu prodavnice, pekare i kafići.

U naredbi se posebno nalaže predškolskoj ustanovi „Biseri“ da sprovede mere u skladu sa uputstvima nadležnog Ministarstva, a roditeljima se preporučuje da čuvanje dece organizuju mimo vrtića.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala