Bugarski evropski poslanik: Evropa lišava vladu Borisova poverenja i šalje je u međunarodnu izolaciju

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZgrada Evropske komisije u Briselu
Zgrada Evropske komisije u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bugarski evro-poslanik iz redova Bugarske socijalističke partije Petr Vitanov, komentarisao je Rezoluciju koju je doneo Odbor Evropskog parlamenta za građanske slobode, pravdu i unutrašnje poslove.

Poslanici parlamenta su većinom glasova podržali dokument koji predlaže da se nastavi nadzor sprovođenja pravosudnih reformi i borbe protiv korupcije u Bugarskoj.

Zgrada Evropske komisije - Sputnik Srbija
I Evropski parlament kritikuje Sofiju, Bugarskoj se sprema drugi udarac

Prema rezoluciji, bugarska vlada bi trebalo strožije da kontroliše trošenje evropskih fondova i da građanima garantuje pristup informacijama o tome kako se koristi novac od poreza i da li se usmerava na bogaćenje ljudi u vladajućoj stranci GERB.

Ocena članova Odbora Evropskog parlamenta predstavlja neviđenu kritiku Bugarske, smatra Vitanov.

„Odbor za građanske slobode, koji je izabran da štiti osnovne vrednosti Evropskog parlamenta, vladavinu zakona - poput demokratije, građanskih i osnovnih sloboda, jasno pokazuje da je vlada Borisova lišena poverenja i šalje je u međunarodnu izolaciju“, rekao je evropski poslanik.

U Evropskom parlamentu je, usvajanju ovog nacrta rezolucije, prethodio izveštaj Evropske komisije o vladavini prava, u kojem je Bugarska kritikovana zbog nedostatka rezultata u borbi protiv korupcije i nedostatka transparentnosti vlasništva u medijima.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala