Brod koji bi mogao završiti „Severni tok 2“ napustio logističku bazu projekta

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBrod za polaganje cevi gasovoda "Severni tok 2", "Akademik Čerski", u nemačkoj luci Mukran
Brod za polaganje cevi gasovoda Severni tok 2, Akademik Čerski, u nemačkoj luci Mukran - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski brod za postavljanje cevi, koji bi mogao da završi izgradnju „Severnog toka 2“, „Akademik Čerski“, nakon nekoliko meseci mirovanja izašao je iz nemačke luke „Mukran“ – logističke baze gasovoda, gde su uskladištene cevi za izgradnju gasovoda, svedoče podaci portala za praćenje brodova „Marin trafik“ i „Majšiptrekin“.

Iako se „Akademik Čerski“ udaljava od luke, u sistemu portala „Marin trafik“ njegova odrednica je ponovo luka „Mukran“.

Prema informacijama sa portala „Majšiptrekin“, planirano je da se brod ponovo vrati u nemačku luku 8. maja 2021. godine.

Nekoliko časova nakon isplovljavanja brod se nalazi na neznatnoj udaljenosti od luke „Mukran“, ali se zaustavio.

Ranije je Danska energetska agencija (DEA) izdala dozvolu kompaniji „Nord strim 2 AG“ za eksploataciju gasovoda „Severni tok 2“ na kontinentalnom pragu ove zemlje. 

„Severni tok 2“ moguće je završiti pomoću broda sa sidrom koga će pratiti drugi brod sa dinamičkim pozicioniranjem. Do sada je barža „Fortuna“ kompanije MRTS bila jedan od kandidata za završetak gasovoda, dok je druga opcija brod za postavljanje cevi „Akademik Čerski“ sa sistemom dinamičkog pozicioniranja. 

„Fortuna“ se nalazi u luci u nemačkom Rostoku.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala