„Zna o incidentu više od mene“: Navaljni podelio utiske od susreta sa Merkelovom

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaRuski bloger Aleksej Navaljni
Ruski bloger Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni u intervjuu za nemački „Špigl“ podelio je svoje utiske od posete nemačke kancelarke Angele Merkel dok se nalazio u bolnici „Šarite“ u Berlinu, istakavši da ona zna o njegovom slučaju više nego on sam.
„Vrata su se otvorila, ušao je moj lekar i Merkelova. Bio je to privatni sastanak, u krugu porodice, tamo su bili i moja supruga Julija i sin Zahar. Ne mogu vam reći detalje, ali nismo razgovarali ni o čemu tajnom ili senzacionalnom. Poseta je bila gest. Bio sam zapanjen koliko ona dobro poznaje Rusiju i moj slučaj. Neke detalje zna bolje od mene. Ona zaista duboko razume šta se dešava u Rusiji. I kada s njom razgovaraš, shvataš zašto je ona toliko dugo na vrhu vlasti u Nemačkoj. Zahvalio sam joj na posvećenosti slučaju, a ona je rekla: 'Radila sam samo ono što je bila moja dužnost'“, ispričao je Navaljni.

Navaljni je saopštio da su mu lekari rekli da će se možda u potpunosti oporaviti, „ali da to, ustvari, niko ne može znati“.

„U nekom momentu će verovatno o meni pisati u medicinskim časopisima. Rad sam da podelim svoje iskustvo“, rekao je Navaljni, istakavši da se njegovo stanje znatno popravilo i da sada može da se popne na četvrti sprat i ponovo može da stoji na jednoj nozi.

On je dodao da su njegove mentalne sposobnosti kao i pre.

Moj svakodnevni život je jednoličan. Svaki dan treniram, inače ne radim ništa. Ujutru šetam po parku, to je moj posao, zatim radim vežbe sa lekarom, uveče ponovo šetam. Preko dana se trudim da radim na računaru“, objasnio je ruski opozicionar.

On je zahvalio nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, klinici „Šarite“ i Nemcima što su mu „drugi put“ spasili život i što su mu „vratili identitet“.

Govoreći o svom boravku u klinici „Šarite“, rekao je da je bio „težak pacijent“, ali da su nemački lekari bili „najstrpljiviji ljudi na svetu“.

Ranije je nedeljnik „Špigl“ objavio da je Merkelova tajno posetila Navaljnog dok je bio na lečenju u bolnici „Šarite“ u Berlinu.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala