Putin, Tramp i Makron traže prekid sukoba – ima li ko da ih čuje?

© SputnikOd četvrtka do četvrtka
Od četvrtka do četvrtka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Eskalacija sukoba u Nagorno-Karabahu, predsednička debata u SAD, odbijanje prištinskih lidera da sprovedu ZSO i neformalna poseta Edija Rame Crnoj Gori su teme koje su obeležile nedelju za nama. Njih je komentarisao Srđa Trifković, spoljnopolitički urednik časopisa „Hronikls” .

Nakon gotovo nedelju dana sukoba situacija se u Nagorno-Karabahu ne smiruje. Trifkovića smo u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ pitali da li će apel predsednika Rusije, Sjedinjenih Država i Francuske na hitno okončanje borbenih dejstava dati rezultat? Da li je Nagorno-Karabah potencijal da bude okidač za šire globalne probleme? Mogu li sukobi iz tog dela sveta da se preliju i na Balkan? Da li će Donald Tramp uspeti da nadoknadi očigledan gubitak glasova nakon prve debate? Kako će se briselska birokratija izboriti sa stavom prištinskih zvaničnika da je Zajednica srpskih opština završena tema još 2013? Može li se očekivati formiranje zajednice albanskih opština?  Kakvu poruku i kome albanski premijer Edi Rama šalje neformalnom posetom Crnoj Gori?

Emisiju „Od četvrtka do četvrtka” slušajte na talasima radija Studio B u 21 čas i gledajte na našem jutjub kanalu Sputnjik Srbija. Urednik i voditelj je Nataša Milosavljević.

Od četvrtka do četvrtka Srđa Trifković
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala