Sobjanjin: Broj zaraženih u Moskvi znatno veći, ali nema drugog talasa virusa korona

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaGradonačelnih Moskve Sergej Sobjanjin
Gradonačelnih Moskve Sergej Sobjanjin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin rekao je da je broj inficiranih virusom korona u Moskvi u značajnom porastu, da se u narednim danima može očekivati i do 3.000 dnevno, ali da gradske vlasti za sada ne planiraju uvođenje novih ograničenja. Sve zavisi od ponašanja Moskovljana.

Ističe da u Moskvi nema drugog talasa virusa korona.

Ipak, upozorava on, ukoliko se ljudi budu neodgovorno odnosili prema merama koje su na snazi, ograničenja „nisu daleko“.

„Rast broja zaraženih postoji i veoma je veliki. Ali, sličan rast vidimo i u drugim evropskim metropolama, kao na primer u Madridu, Londonu, Beču... Treba se orijentisati u skladu sličnim scenarijem razvoja situacije. I Moskva je veliki grad i teško da će biti izuzetak“, rekao je gradonačelnik u izjavi za TV „Rusija 24“.

Broj hospitalizovanih je dva puta veći nego pre dve nedelje, naveo je Sobjanjin.

On je rekao da će kontrola primene postojećih mera biti pojačana, kao i da nisu isključene kazne za kompanije koje su bile dužne da zaposlene angažuju da rade od kuće.

Uveren je da će pandemija biti pobeđena za nekoliko meseci, a u novembru-decembru očekuje prve veće partije ruske vakcine protiv virusa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala