Ruska Duma: Svi su spasavali život Navaljnom – od pilota do Putina

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaRuski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni
Ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Opozicionara Alekseja Navaljnog su iskreno spasavali svi – od pilota i lekara do predsednika, a njegove optužbe o tome da ruske vlasti stoje iza njegovog trovanja su reči nečasnog čoveka, rekao je predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin.
„Navaljni je bestidnik i podlac. Putin mu je spasao život. Ako su ono što mu se dogodilo izrežirale specijalne službe zapadnih zemalja, onda se njegova izjava uklapa u tu logiku. Njegov život su iskreno spasavali svi – od pilota i lekara, do predsednika. Takve izjave može davati samo nečastan čovek“, rekao je Volodin, navodi se na sajtu Državne dume.

Prema njegovim rečima, sasvim je očigledno da Navaljni sarađuje sa specijalnim službama i organima vlasti zapadnih zemalja i da radi u njihovim interesima.

„Sve su to karike u istom lancu“, naglasio je Volodin.

On je dodao da nemački Bundestag ne sarađuje kada je reč o formiranju radne grupe sa Državnom dumom Rusije kako bi se razjasnilo šta se desilo sa Navaljnim.

„Uprkos zahtevima naših organa, Rusiji nisu dostavljeni ni biološki uzorci, ni zaključci lekara koji su pregledali Navaljnog kada je stigao u bolnicu. To još jednom dokazuje da su sve inscenirale strane zemlje kako bi stvorile napetost u Rusiji u trenutku sumiranja izbornih rezultata u Belorusiji, kako bi blokirale našu zemlju i sprečile nas da štitimo suverenitet našeg saveznika. Oni koji su planirali da potčine Belorusiju, nisu uspeli“, rekao je Volodin.

Ranije je Navaljni u intervju za nemački list „Špigl“ izjavio da iza njegovog trovanja stoji ruski predsednik Vladimir Putin.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala