Posle „Miloša Velikog“ gradi se auto-put „Vožd Karađorđe“

Pratite nasTelegramOdyssey
Na današnjoj sednici Vlade doneta je odluka da se „Koridorima Srbije“ dodeli 200 miliona dinara za izradu prostornog plana i generalnog projekta o izradi auto-puta „Vožd Karađorđe“, saznaje Blic.

Ovaj auto-put spojiće Šumadiju sa istočnom Srbijom, a Vlada je nedavno donela zaključak kojim se potvrđuje da je taj infrastrukturni projekat od posebnog značaja za državu. Kako je najavljeno, obuhvata teritorije opština Sopot, Mladenovac, Lazarevac, Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Velika Plana, Svilajnac, Despotovac i Bor.

„Na ovaj način ostvariće se veza Istočne, Zapadne i Centralne Srbije sa Beogradom i Vojvodinom na severu, odnosno centralnom i zapadnom Evropom, kao i sa južnim delovima Srbije, odnosno Makedonijom, Bugarskom i dalje sa Bliskim istokom i Azijom“, najavili su nedavno iz „Koridora Srbije“.

Petljom „Županjac“ kod Lazarevca biće spojena dva autoputa, „Miloš Veliki“ i „Vožd Karađorđe“, što će omogućiti najkraću vezu sa Crnom Gorom, a preko luke Bar i sa južnom Italijom, kao i veze sa pomorskim lukama Jadrana i Sredozemlja.

Autoput „Vožd Karađorđe“ biće povezan sa saobraćajnim Koridorom 10 kod Malog Požarevca i Markovca, a doprineće poboljšanju opštih uslova života građana ali će omogućiti i ubrzani razvoj turizma u Šumadiji.

Koridori su nedavno istakli i da se očekivana finansijska korist od realizacije projekta odnosi na prihode od naplate putarine i na komercijalne prihode.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala