Papa odbio da se sastane sa Pompeom

Papa Franja
Papa Franja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iz Vatikana je rečeno da je odbijen zahtev američkog državnog sekretara Majka Pompea za audijenciju kod pape Franje uz optužbe na račun Pompea kako pokušava da katoličku crkvu uvuče u američke predsedničke izbore osuđujući odnose Vatikana sa Kinom.

Dvojica glavnih diplomata u Vatikanu, državni sekretar i kardinal Pjetro Parolin i nadbiskup Pol Galager, naveli su da je papa Franja odbacio zahtev Majka Pompea za audijenciju, jer ne želi da se sastaje sa političarima uoči izbora, preneo je Rojters.

"Da, zatražio je. Ali, papa je već jasno rekao da ne prima političare u vreme izbora. To je razlog", objasnio je Parolin.

Primedbe diplomata u Vatikanu usledile su nakon što je Pompeo u članku i nizu objava na Tviteru optužio crkvu da je ugrozila svoj "moralni autoritet" obnovom sporazuma o imenovanju biskupa sa Kinom.

Pompeo, koji je juče boravio u Rimu, a u četvrtak bi trebalo da se sastane s vatikanskim zvaničnicima, ponovno je osudio Kinu na konferenciji o verskim slobodama u organizaciji američke ambasade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala