Danska dozvolila eksploataciju „Severnog toka 2“

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaPutokaz sa logom kompanije "Nord strim 2" koja rukovodi izgradnjom gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
Putokaz sa logom kompanije Nord strim 2 koja rukovodi izgradnjom gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Danska energetska agencija (DEA) izdala je dozvolu kompaniji „Nord strim 2 AG“ za eksploataciju gasovoda „Severni tok 2“ na kontinentalnom pragu ove zemlje, saopštila je DEA.
„Danska energetska agencija izdala je dozvolu ‘Nord strimu 2 AG’ za eksploataciju cevovoda ‘Severni tok 2’ na kontinentalnom pragu Danske“, navodi se u saopštenju.

Takođe se navodi da je dozvola izdata na osnovu niza uslova koji treba da osiguraju bezbedan rad cevovoda.

Uslovi građevinske dozvole za ‘Severni tok 2’ od 30. oktobra 2019. ostaju na snazi, jer još uvek nisu ispunjeni, a istovremeno su od suštinskog značaja za fazu eksploatacije“, dodaje se u saopštenju.

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje. Gasovod će se protezati od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke

Protiv izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ aktivno se bori Ukrajina, koja se plaši da će izgubiti prihode od tranzita ruskog gasa, kao i brojne evropske zemlje, uključujući Poljsku, Letoniju i Litvaniju, a takođe i Sjedinjene Američke Države, koje žele da prodaju svoj tečni prirodni gas u EU.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala