Dačić: Mesto u vladi kao pobeda u finalu Lige šampiona

© Sputnik / Dejan SimićIvica Dačić u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije
Ivica Dačić u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova i predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da koalicija SPS-JS nije napravila nikakav dogovor sa Srpskom naprednom strankom oko formiranja vlade, ali da je taj savez spreman za nastavak saradnje sa naprednjacima. Mesto u vladi, Dačić je uporedio sa pobedom u finalu Lige šampiona.

Dačić je rekao da pitanje kada će biti formirana vlada nije za njega već za lidera SNS-a Aleksandra Vučića kao pobednika izbora.

„Niko mi ne veruje da nismo napravili neke dogovore, nije na SPS i JS da o tome pričamo, ali spremni smo za nastavak saradnje. Kada će to biti, videćemo“, izjavio je Dačić za TV Pink.

Upitan da li će ostati ministar spoljnih poslova i da li bi to voleo, Dačić je napravio poređenje sa učešćem u finalu Lige šampiona.

„To je kao da nekoga pitate da li biste voleli da pobedite u finalu Lige šampiona. Svi igramo da bismo pobedili, nisam pobornik onoga ‘važno je učestvovati’. Ipak je bolje igrati u Ligi šampiona“, konstatovao je Dačić.

Dačić je naveo da se koalicija sa SNS bazira na zajedničkim ciljevima, a ne na računicama ko ima koliko ministarstava, preduzeća...

„Na tu temu nismo pričali, nije napravljen dogovor, barem sa našom koalicijom“, naveo je Dačić, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala