Četnički unuk koga su muslimani izabrali da zastupa Hrvate: Dačić o Komšićevoj krizi identiteta

© Sputnik / Dejan SimićIvica Dačić u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije
Ivica Dačić u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić reagovao je na izjavu hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića, navodeći da Komšić ne samo da ima krizu identiteta, jer kao četnički unuk na osnovu muslimanskih glasova zastupa Hrvate, već pati i od potrebe da obmanjuje javnost, optužujući Dačića da proklamuje srpsko-hrvatsko jedinstvo u borbi protiv BiH.
„Gde i kada sam ja to, Komšiću, pozivao na borbu protiv BiH? I zašto bih, kad Srbija stalno poziva na očuvanje teritorijalnog integriteta BiH. Ali, BiH kao države ravnopravnih naroda i entiteta, a ne islamske džamahirije kako tvoj ajatolah Džaferović proklamuje u programu SDA“, istakao je Dačić u pisanoj izjavi za Tanjug.

Dačić je rekao da Bosni i Hercegovini ne preti opasnost od njega, već od Komšićevog lažnog predstavljanja kao „Hrvata po meri Bošnjaka“, zbog čega je, kaže, i nastala kriza u odnosima sa Hrvatskom.

„Zato i ne žele da te vide ni u Zagrebu, ni Hrvati u BiH. Možeš samo sa nekog minareta da bljuješ laži o tome kako Srbi i Hrvati ruše BiH“, dodao je Dačić.

On je poručio da BiH nikad neće biti islamska država, pa makar i sa „lažnim hrvatskim kolovođom“, već samo država ravnopravnih naroda, i Srba i Hrvata, a ne samo Bošnjaka.

Komšić je ranije danas optužio šefa srpske diplomatije, pozivajući se na medijske navode, da proklamuje srpsko-hrvatsko jedinstvo „u borbi protiv BiH“.

Dačić je proteklih dana u više navrata govorio o nedavnoj poseti srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika Zagrebu, koju je ocenio kao veoma dobru, a razgovore sa hrvatskim državnim vrhom „istorijskim“, ali nije rekao da su oni na bilo koji način upereni protiv BiH.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala