Navaljni ispričao detalje iz aviona kada mu je pozlilo

© REUTERS / Courtesy of Instagram @NAVALNY/Social MediaRuski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni u berlinskoj klinici "Šarite"
Ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni u berlinskoj klinici Šarite - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni izjavio je u intervjuu za nemački „Špigl“ da će se vratiti u Rusiju i da će nastaviti da se bavi politikom, a takođe je ispričao detalje iz aviona onog dana kada je leteo iz Tomska i kada mu je pozlilo.

„Bio sam srećan što niko oko mene nije pomislio da se neću vratiti. Sada je moj posao da ostanem momak koji se ne plaši. I ja se ne plašim“, rekao je Navaljni.

Prema njegovim rečima, ubeđen je da iza njegovog trovanja u Tomsku stoje ruske vlasti, ali ipak namerava da nastavi da se bavi političkom agitacijom, „da putuje ruskim regionima, odseda u hotelima i pije vodu koja se nalazi u hotelskim sobama“.

Navaljni je ispričao detalje iz aviona tokom leta iz Tomska.

„Osećao sam se dobro, kao i na aerodromu. A onda...Organofosfati napadaju vaš nervni sistem, kao DoS napad na računar – to je preopterećenje koje vas slama. Više ne možete da se koncentrišete. Osećam da nešto nije u redu, obliva me hladan znoj“, ispričao je Navaljni.

Ruski bloger Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Navaljni zahteva da mu se vrati odeća: To je važan materijalni dokaz

Prema njegovim rečima, nakon toga je otišao do toaleta, umio se, ali se osećao sve lošije, iako nije imao bolove. Nakon toga se obratio stjuardu, pao na pod i izgubio svest.

Navaljni smatra da mu je otrov dospeo na kožu u hotelskoj sobi u Tomsku, pre odlaska na aerodrom. Prema njegovim rečima, zbog toga je neophodno pregledati njegovu odeću koja je bila na njemu tog dana.

Na pitanje kako otrov nije naštetio drugim ljudima, Navaljni je rekao da se radilo „o minimalnoj količini otrova“, zbog čega nije stradao niko iz njegovog okruženja.

Komentarišući predloge da se obustavi projekat „Severni tok 2“, Navaljni je rekao da odluku treba da donese Nemačka, a da sankcije protiv Rusije neće imati efekta, već da su potrebna ograničenja protiv konkretnih lica.

„Obustavljanje 'Severnog toka 1' je stvar Nemačke. Sami donesite odluku“, rekao je Navaljni.

Navaljnom je krajem avgusta pozlilo u avionu koji je leteo iz Tomska. Prebačen je na lečenje u berlinsku bolnicu „Šarite“, a trenutno se nalazi u Nemačkoj.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala