Svakog dana u isto vreme celo selo ostajalo bez interneta

© Foto : Pixabay / mohamed_hassanTelevizor
Televizor - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tehničari su konačno razrešili zagonetku koja je mučila mesecima meštane jednog sela u Velsu. Niko nije znao zbog čega čitavo selo svakog jutra tačno u sedam sati ostaje bez interneta. Nisu ni slutili da je za sve kriva jedna "stvarčica".

Neimenovani žitelj Aberhosana u pokrajini Puvis u Velsu nije bio svestan da signal koji je emitovao njegov stari televizor ometa rad širokopojasne mreže za čitavo selo, prenosi portal dnevno.hr.

Meštani su punih 18 meseci prijavljivali spor rad interneta, a tehničari nikako nisu mogli da dokuče zbog čega se to događa, i to svakoga jutra u sedam sati.

Pokušali su da reše problem menjanjem kablova, ali to se nije pokazalo efikasnim. Tek kada su nabavili uređaj za nadzor shvatili su u čemu je caka. Stari TV uređaj emitovao je električne smetnje.

“Svako jutro tačno u 7 sati, bez greške“, izjavio je tehničar Majkl Džons.

Vlasnici televizora bili su prestrašeni kada su im rekli da je čitavih 18 meseci njihov uređaj stvarao probleme. Odmah su se složili da će stari TV da isključe i da ga nikada više neće koristiti.

Utvrđeno je da televizor emituje jedan impulsni šum visoke jačine koji uzrokuje električne smetnje u drugim uređajima.

Džons kaže da više nije bilo problema nakon što je utvrđeno šta uzrokuje pad interneta u selu.

Iz telekomunikacijske kompanije "Openrič" poručili su da mnogi električni uređaji, od spoljne rasvete do mikrotalasnih peći, potencijalno mogu da uzrokuju pad širokopojasnog interneta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala