Rusija će isporučiti Egiptu 25 miliona doza vakcine protiv korone

© Foto : RFPI i Centr imeni Gamalei / Uđi u bazu fotografijaVakcine protiv kovida
Vakcine protiv kovida - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije i jedna od vodećih farmaceutskih kompanija Egipta „Farko“ sklopili su sporazum o isporuci 25 miliona doza vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“ Egiptu, navodi se u saopštenju Fonda.
„Sporazum će podržati napore egipatskog Ministarstva zdravlja da zemlju obezbedi vakcinom protiv virusa korona. Zahvaljujući sporazumu između RFPI i 'Farko' 25 odsto stanovništva Egipta će imati pristup vakcini 'Sputnjik V'. U budućnosti je planirano da se distribuira u susedne zemlje Egipta“, saopšteno je iz RFPI.

Sporazum je sklopljen preko ključne operativne podružnice kompanije „Biodženerik farma“.

Na taj način, Egipat će obezbediti raznoliki paket vakcina protiv virusa korona, koji će uključivati i vakcinu zasnovanu na humanom adenovirusu. Ova platforma je dobro proučavana decenijama, a njena bezbednost je dokazana u više od 75 međunarodnih naučih publikacija i više od 250 kliničkih testiranja, ističu iz Fonda.

„Stanovnici Egipta će dobiti vakcinu napravljenu na platformi koja nema dugoročne negativne posledice po zdravlje, uključujući moguću pojavu raka ili opasnosti po reproduktivnu funkciju. Očekujemo da će sve veći broj zemalja uključiti 'Sputnjik V' u portfelj vakcina protiv virusa korona u narednim sedmicama“, saopštio je generalni direktor Fonda Kiril Dmitrijev.

Više od 50 zemalja Bliskog Istoka, Azije, Latinske Amerike, Evrope i Zajednice Nezavisnih Država želi da kupi rusku vakcinu protiv virusa korona.

Ministarstvo zdravlja Rusije je u avgustu registrovalo prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ i proizveo zajedno sa Ruskim fondom za direktne investicije. Vakcina je nazvana „Sputnjik V“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala