Prestonica Jermenije pred odlučujuću utakmicu: Zvezda i fudbal u drugom planu, igrači hoće u rat

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaPogled na Jerevan
Pogled na Jerevan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dan pre utakmice Ararat Jermenije i Crvene zvezde u borbi za Ligu Evrope fudbal u Jermeniji nije ni blizu glavnog fokusa.

Jasno je da je da je pažnja svih Jermena usmerena na ratni sukob sa Azerbejdžanom u zoni Nagorno-Karabah, zbog čega je gostovanje Zvezde „pomereno“ na Kipar.

O toj utakmici, baš iz Jerevana, za B92 govorio je defanzivca „većeg“ i trofejnijeg Ararata Marko Prljević, koji je u Srbiji nosio dresove Donjeg Srema, Inđije, Rada...

„Zvezda je favorit, ali...“, počinje Prljević .

„Ararat je čvrsta ekipa, koja ima dosta samopouzdanja i iskusne igrače, koji su došli iz raznih evropskih liga. Zvezda je svakako favorit, ali se Ararat neće braniti 90 minuta. Imaju izuzetno brze krilne igrače i u kontrama je njihova šansa“, pojasnio je.

Igraće se u Nikoziji, gde su crveno-beli ove sezone eliminisani iz borbe za Ligu šampiona od Omonije, takođe „dželata“ jermenskog prvaka.

„Zvezda ne igra najsjajnije ove sezone u Evropi. Sada je neutralni teren, ništa ne mora da znači... Ako Crvena zvezda uđe maksimalno skoncentrisana od prvog minuta i iskoristi šanse, da će proći dalje“.

Euforija je, logično, splasnula zbog stanja u zemlji, iako Ararat Jermenija beleži istorijske rezultate.

„Druga godina zaredom da Ararat Jermenija stiže pred grupnu fazu za Ligu Evrope. To je pokazatelj da se radi o kvalitetnoj ekipi. Dolaskom Španca na mesto trenera traže još formu, u prvenstvu ne igraju briljantno, ali je to ozbiljan tim. Prošle godine je bila mnogo veća euforija“.

Jermenima je prioritet da odbrane svoju zemlju, naglašava Prljević.

„Cela nacija je preokupirana konfliktom Jermenije i Azerbejdžana. Fudbal je manje bitan u celoj zemlji i generalno ljudi se nadaju prolasku Ararat Jermenije. Puno bi to značilo za njihov fudbal, ali im je na prvom mestu odbrana svoje teritorije. Fudbal je u drugom planu“, rekao je Prljević i pojasnio koliko ozbiljno sve shvataju.
„U razgovoru sa ljudima i saigračima oseća se zabrnitost. Oni su jako su veliki fanatici i patriote, svi su spremni da brane otadžbinu, čak su moji saigrači, doktori i treneri javili se u vojni odsek. U slučaju da zatreba još ljudi“.

Sve sportske manifestacije su odložene do daljeg i pitanje je kada će se sve vratiti u normalu.

Do tada, kako kaže stameni defanzivca, vlada neizvesnost i zabrinutost svakim novim danom kada je reč o strancima u ekipi.

A s njim su iz Srbije su još Igor Stanojević, Uroš Nenadović i Spasoje Stefanović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala