Turska i Azerbejdžan demantovale Jermeniju: F-16 nije oborio jermenski Su-25

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaJurišni avion Su-25
Jurišni avion Su-25 - Sputnik Srbija
Pratite nas
I turske vlasti i Ministarstvo odbrane Azerbejdžana demantovale su informaciju zvaničnog Jerevana da je turski lovac F-16 oborio jermenskog jurišnog lovca Su-25.

Prvo se oglasio šef pres službe turskog predsednika Fahretin Altun koji je za agenciju Blumberg izjavio da je ta informacija „apsolutno netačna“.

Ubrzo zatim se oglasilo Ministarstvo odbrane Azerbejdžana koje je takođe demantovalo jermenski vojni resor da je turski avion oborio jermenski Su-25.

Jerevan: Incident se dogodio u vazdušnom prostoru Jermenije

Kako je prethodno saopštilo jermensko Ministarstvo odbrane, turski lovac F-16 oborio jermenski avion Su-25 u vazdušnom prostoru Jermenije, a prilikom obaranja pilot je poginuo.

Prema informacijama kojima raspolaže jermensko Ministarstvo, turski lovac je poleteo sa aerodroma iz grada Gjandža u svrsi odbrane azerbejdžanske avijacije i dronova koji su gađali naseljena mesta Vardenic, Mec Masrik i Sotk u Jermeniji.

U isto vreme, paralelno sa jermenskim PVO snagama, na nebu je delovala i jermenska avijacija, međutim turski lovac uspeo je da obori jedan jermenski avion.

Iz Ministarstva odbrane takođe navode i da je turski avion zašao u vazdušni prostor Jermenije i to na oko 60 kilometara od granice sa Azerbejdžanom, na visini od 8.200 metara.

Podsećanja radi, Turska je članica Severnoatlantske alijanse, dok je Jermenija članica ODKB.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala