Ruska duma poziva Jermeniju i Azerbejdžan da se vrate pregovorima i prekinu vatru

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državna duma Rusije usvojila je na plenarnom zasedanju zajedničko saopštenje o situaciji u Nagorno-Karabahu u kome ruski parlamentarci pozivaju sukobljene strane da se vrate pregovorima. Takođe su izrazili spremnost da budu posrednici u stabilizaciji situacije.
„Državna duma saopštava da je neophodan momentalni prekid vatre, sprečavanje eskalacije konfrontacije u regionu i ističe da ne postoji alternativa rešavanju situacije mirnim putem. Poslanici Državne dume pozivaju strane da se što pre vrate pregovaračkom procesu i spremni su da pruže posredničku pomoć u stabilizaciji situacije“, precizirano je u saopštenju.

Ruski poslanici su izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog naglog zaoštravanja situacije u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu, koja je dovela do brojnih ljudskih žrtava, i odlučno osuđuju primenu sile sa obe strane.

Saopštenje Državne dume biće prosleđeno predsedniku Rusije, vladi Rusije, parlamentima Azerbejdžana i Jermenije, kopredsedavajućim Minske grupe OEBS-a, Interparlamentarnoj uniji, Parlamentarnoj skupštini ODKB, Interparlamentarnoj skupštini zemalja-učesnica Zajednice nezavisnih država, Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope  i Parlamentarnoj skupštini OEBS.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala