Putin: Na Belorusiju se vrši neviđeni pritisak

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin
Predsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin primetio je neviđeni spoljni pritisak na Belorusiju. U svom video-obraćanju učesnicima Foruma regiona Rusije i Belorusije predsednik je naglasio da odnosi Moskve i Minska ostaju bratski i saveznički.
„Sada, uzimajući u obzir tešku situaciju u kojoj se nalazi Belorusija, uključujući i uslove neviđenog spoljnog pritiska nakon predsedničkih izbora, želeo bih još jednom da ponovim: odnosi Rusije i Belorusije ne podležu ni vremenu ni političkoj situaciji, već imaju čvrst temelj. Jer naše države ujedinjuju snažne vekovima ukorenjene kulturne i duhovne veze, velike srodničke i porodične veze, zajednička istorija“, objasnio je Putin.

Putin je naveo da je 14. septembra u Sočiju sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom razgovarao o značaju saradnje regiona dveju zemalja.

On je istakao da je rukovodstvo Rusije i Belorusije zainteresovano za davanje „dodatnog impulsa razvoju međuregionalnih veza koje predstavljaju jednu od najvažnijih komponenti istinski bratskih, dobrosusedskih, zaista savezničkih odnosa Rusije i Belorusije, odnosa izgrađenih na principima ravnopravnosti i uvažavanja međusobnih interesa“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala