Poznati milijarder izjavio da neće da se vakciniše protiv korone

© AP Photo / Jae C. HongOsnivač kompanije "Tesla" Ilon Mask
Osnivač kompanije Tesla Ilon Mask - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poznati milijarder Ilon Mask rekao je da on i njegova porodica neće primiti vakcinu protiv korona virusa kada postane dostupna.

Mask je gostovao u podkastu "Sway", u organizaciji Njujork tajmsa, a domaćin je bila novinarka Kara Svišer. Tu je izvršni direktor "Tesle" i tehnološki mogul rekao kako se neće vakcinisati, jer "nije u riziku od kovida, a nisu ni njegova deca".

"U osnovi, ispravna stvar ne bi morala da bude karantin za celu zemlju, ali mislim da bi svako ko je u riziku trebalo da bude u karantinu dok sve ne prođe", rekao je Mask.

One je, inače, poznat po svojim kontroverznim stavovima o korona virusu i karantinu u SAD. Na samom početku pandemije, virus je nazivao "glupim", a opšte stanje "panikom".

U martu je rekao i da se žestoko protivi preporukama Kalifornije da ljudi ostanu kod kuće, opisujući karantin kao "prisilno zatvaranje" i "fašizam".

Kada je okrug Alameda u Kaliforniji, gde je smeštena jedna od Teslinih fabrika, odbio da dozvoli kompaniji da nastavi proizvodnju, Mask je ponovo pokrenuo proizvodnju i rekao da je spreman da bude uhapšen.

Svišerova je to ponovo spomenula tokom intervjua, a Mask je rekao kako je Tokom razgovora sa Svisherom, nazvao odluku okruga "preteranom", a svoju izjavu o tome da je spreman da bude uhapšen "šalom", preneo je B92.

Pročitaje još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala