Netanijahu: Hezbolah skladišti oružje u Bejrutu, Izrael Libanu ne želi ništa loše, već Iran

© AP Photo / Sebastian ScheinerIzraelski premijer Benjamin Netanijahu
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu  - Sputnik Srbija
Pratite nas

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu optužio je danas libanski Hezbolah da skladišti oružje u blizini kompanije za proizvodnju gasa u stambenom naselju u Bejrutu i pozvao građane da odmah reaguju i organizuju proteste.

U obraćanju putem video-snimka na Generalnoj skupštini UN, koji je unapred napravljen zbog pandemije korona virusa, Netanijahu je upozorio da bi skladište oružja u naselju Janah moglo da bude mesto nove eksplozije u Libanu, nakon što je 4. avgusta u luci u Bejrutu u eksploziji poginulo skoro 200 ljudi.

"Kažem ljudima iz Janaha, morate sada da delujete. Morate da protestujete protiv toga, jer ako ova stvar ekslodira, to je još jedna tragedija", rekao je Netanijahu.

On je narodu Libana poručio da mu Izrael ne želi ništa loše, već Iran, prenosi Rojters.

"Iran i Hezbolah namerno su vas i vaše porodice izložili velikoj opasnosti. I ono što bi trebalo da jasno stavite do znanja jeste da je ono što su uradili neprihvatljivo. Trebalo bi da im kažete i srušite ove depoe", rekao je Netanijahu.

Lider Hezbolaha Sajid Hasan Nasrala negirao je optužbe Netanijahua, ocenivši da pokušava da isprovocira Libance i okrene ih protiv Hezbolaha optužbama o prostorima za rakete u Bejrutu, preneo je Tanjug.

Misija Irana u UN nije za sada odgovorila na zahev za komentar.

Portparol kancelarije izraelske vojske naveo je u saopštenju, nakon govora Netanijahua, da su Izrael i odbrambene snage te zemlje prijavile tu i druge lokacije više puta, kako u UN i dodatnim diplomatskim mrežama, tako i preko raznih medijskih kanala.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala