NATO pokušava da uništi vojni savez Rusije i Belorusije

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografijaIskrcavanje vojnika na poligonu Baltičke flote u okviru zajedničkih rusko-beloruskih vojnih vežbi "Štit Saveza"
Iskrcavanje vojnika na poligonu Baltičke flote u okviru zajedničkih rusko-beloruskih vojnih vežbi Štit Saveza - Sputnik Srbija
Pratite nas
Raspoređivanjem trupa i razvojem vojne infrastrukture u blizini granica Rusije i Belorusije, NATO pokušava da uništi vojni savez dve zemlje, izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije i načelnik Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Andrej Kartapolov.
„NATO nastavlja da jača svoj borbeni potencijal i vojnu aktivnost u Evropi. Na Baltiku se vrši raspoređivanje vojne infrastrukture NATO-a ubrzanim tempom. Glavni cilj širenja vojne aktivnosti je demontaža vojnog saveza Belorusije i Rusije“, rekao je Kartapolov na Forumu regiona Belorusije i Rusije.

Kartapolov je istakao da će ruska vojska braniti interese Belorusije i osiguravati njenu bezbednost pod svim okolnostima.  

„Kako su izjavili lideri naših država, Rusija i Belorusija će nastaviti saradnju u vojnoj oblasti. I nameravamo da sprovedemo većinu zajedničkih aktivnosti planiranih za ovu godinu“, naveo je zamenik ministra.

On je naglasio da se kao protivteža razmeštanju NATO trupa u blizini granica Rusije i Belorusije preduzimaju recipročne mere, među kojima i vojne vežbe „Štit Saveza“ i „Slovensko bratstvo“. Belorusiju je nazvao ne samo najbližim susedom, već i „pouzdanim vojnim saveznikom“.

„U toku je rad na poboljšanju zajedničke obuke naših oružanih snaga za 2021. i naredne godine. Proširuje se program vojno-naučne i vojno-tehničke saradnje“, dodao je zamenik ministra.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala