Napad na srpsko dete kod Obilića, roditelji sumnjaju na pokušaj otmice

© AFP 2023 / SASA DJORDJEVICKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nepoznate osobe fizički su danas napale dečaka Martina Vuksanovića u selu Plemetina kod Obilića, koji se iz škole vraćao kući. Njegov otac Predrag sumnja da se radi o pokušaju otmice.

Predrag Vuksanović je za RTS rekao da se napad dogodio na putu od Plemetine prema susednom selu Prilužje, kada se njegov sin, učenik trećeg razreda, vraćao iz škole kući.

„Mog sina je kući dopratio komšija u čije je dvorište uspeo da pobegne, kada se otrgao iz ruku osobe koja je pokušala da ga uvuče u automobil. Iz ‘audija’ crvene boje, nepoznata osoba je otvorila vrata i rukom dohvatila Martina. Na sreću, uspeo je da pobegne i zaštitu potraži u prvom dvorištu“, ispričao je Predrag Vuksanović.

Kaže da ne zna ko su osobe iz automobila, ali da su ih ljudi iz sela primetili kako odlaze u susedno selo Hamidija, u kojem nema Srba.

Vuksanović je slučaj prijavio policiji, čiji su pripadnici bili u Plemetini i nakon što ih je upoznao sa incidentom, otišli.

Ne zna da li će da pokrenu istragu i organizuju potragu, navodeći primer od pre šest meseci kada je na istom putu napadnut i njegov stariji sin, i da o tom incidentu nema nikakvu povratnu informaciju.

U Plemetini živi stotinak srpskih domaćinstava. Sa Srbima koji su ostali da žive u Prilužju, Babinom Mostu, Gracu, čine kompaktnu srpsku sredinu na području između Kosovske Mitrovice i Prištine, a u zaleđini su okruženi albanskim stanovništvom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala