Makron: Bez Putina nemoguće postići posredovanje OEBS-a u Belorusiji

Pratite nas
Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da Belorusiju treba podstaći da prihvati posredovanje Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, zbog čega je neophodno voditi dijalog sa Rusijom.
„Evropa je zauzela stav – reagovati i izvršiti pritisak putem sankcija koje će biti usvojene narednih dana i nedelja. Naši ministri su pripremili sankcione spiskove“, rekao je Makron koji je doputovao u posetu Viljnusu.

On je istakao da je Belorusiju neophodno podstaći na posredovanje OEBS-a.

„Neće Francuska biti posrednik. OEBS treba da izvrši posredovanje. Naš cilj je da to postignemo. Zbog toga ćemo, sa jedne strane, voditi politiku sankcija, a sa druge strane – dijalog sa Rusijom, jer taj rezultat ne možemo dobiti bez uključivanja predsednika Putina u toj fazi“, uveren je francuski lider.

Ranije su ministri spoljnih poslova zemalja članica EU nakon zasedanja u Briselu potvrdili stav EU o nepriznavanju rezultata predsedničkih izbora u Belorusiji i nameru da uvedu sankcije protiv beloruskih državljana koji su odgovorni za falsifikovanje rezultata izbora i sprovođenje nasilja nad demonstrantima.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala