Jermenija: Poginuo civil u granatiranju koje su izvele azerbejdžanske snage

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaSaobraćajni znak na ulazu u jermenski grad Vardenis
Saobraćajni znak na ulazu u jermenski grad Vardenis - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan civil poginuo je u granatiranju jermenskog Vardenisa na granici sa Azerbejdžanom, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Jermenije.

„Oružane snage Azerbejdžana izvele su napad na vojnu i civilnu infrastrukturu rejona Vardenis, čija meta je bilo civilno stanovništvo, usled čega je poginuo jedan civil“, navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuku Ministarstva.

Ministarstvo smatra da Azerbejdžan, „ignorišući pozive međunarodne zajednice o okončanju ratnih dejstava, uz aktivnu podršku Turske, proširuje zonu borbenih dejstava, uključujući u nju i teritoriju Jermenije. Jermenija i Arcah (Karabah) daće srazmeran odgovor na pokušaje Azerbejdžana da ugrozi mir i bezbednost u regionu“, ističe se u saopštenju ministarstva.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje. Baku i Jerevan se međusobno optužuju za početak borbenih dejstava.

U Jermeniji je uvedeno ratno stanje, objavljena opšta mobilizacija i zabranjen izlazak iz zemlje muškarcima od 18 do 55 godina. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o situaciji u Nagorno-Karabahu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala