Hapšenje ekipe Malagurskog: Poslednji trzaji odlazećeg režima /foto/

© SputnikBoris Malagurski: Krenule su mi suze dok su trajale ovacije
Boris Malagurski: Krenule su mi suze dok su trajale ovacije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Reditelj Boris Malagurski ocenjuje za Sputnjik da je hapšenje njegove ekipe koja radi na filmu „Crna Gora: Podeljena zemlja“ u Podgorici poslednji trzaj odlazećeg režima, koji je njihovim puštanjem iz Centra za bezbednost pokazao da istina više ne može da se guši.

Malagurski je ranije danas na svom Tviter nalogu objavio da je crnogorska policija uhapsila čitav filmski tim koji radi na dokumentarcu „Crna Gora: Podeljena zemlja“ i sprovela ga u Centar za bezbednost. To se, kako nam je rekao, dogodilo pre nekoliko dana, ali nije želeo ranije da objavi kako ne bi rizikovao dalje ugrožavanje rada na filmu.

Poslednji trzaji Milovog režima

„Po meni su to poslednji trzaji odlazećeg režima Mila Đukanovića, kom očigledno treba još vremena da prihvati da više neće biti vlast i da sada sa konstituisanjem skupštinske većine to više nije, i drago mi je to što su eto ipak postali svesni da više ne mogu da guše istinu. To su ranije mogli, a time što su nas pustili faktički su pokazali da više istina ne može da se guši“, smatra Malagurski.

Incident se prema njegovim rečima desio jer ekipa nije imala dozvolu za snimanje, koje se obavljalo na javnoj površini:

„Mi smo snimali oko Duklje, te ruševine, taj stari deo Podgorice. I zaustavila nas je policija jer kao nemamo dozvolu za snimanje. Ja sam pitao šta će nam dozvola da snimimo istoriju Crne Gore, to je nešto što je dostupno široj javnosti. Međutim, oni su nas tamo sproveli, maltretirali, nisu ništa fizički naravno, ali smo izgubili ceo dan snimanja zbog njih. Četiri sata su nas saslušavali i na kraju su nas pustili da nastavimo“, objašnjava Malagurski za Sputnjik.

​Prema rečima našeg sagovornika ekipa koja radi na filmu veoma je zadovoljna dosadašnjim postignućima. Film će se snimati narednih mesec dana, i Malagurski se nada da će na zimu biti gotov.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala