Gruevskom još godinu i po zatvora, Severna Makedonija traži izručenje

© REUTERS / Ognen TeofilovskiNikola Gruevski
Nikola Gruevski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski dobio je još godinu i po dana zatvora za krivično delo „nasilje u opštini Centar“.

Gruevski je već osuđen na dve godine zatvora u slučaju „Tenk“ zbog protivpravnog uticaja tokom nabavke službenog blindiranog „mercedesa“ za potrebe makedonske vlade, što znači da sada ima tri i po godine ukupne zatvorske kazne ako se vrati u Severnu Makedoniju, pišu makedonski mediji, prenosi Tanjug.

Trenutno Gruevski boravi u Budimpešti gde je dobio politički azil nakon što je napustio makedonsku teritoriju tvrdeći da je predmet političkog progona.

Bivši ministarka policije u Severnoj Makedoniji Gordana Jankulovska juče je sprovedena na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od četiri godine u istom slučaju oko sporne nabavke „mercedesa“, čija je kupovna vrednost iznosila oko 600.000 evra.

Gruevski je nedostupan za makedonske vlasti, ali je novoizabrani ministar pravde u toj zemlji Boran Maričić nedavno izjavio da će Severna Makedonija uputiti novi zahtev vlastima u Mađarskoj za ekstradiciju Gruevskog i pored toga što su mu tamošnje vlasti odobrile politički azil.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala