Sastanak Tihanovske i Makrona – tema novi izbori u Belorusiji

© Sputnik / Viktor Tolochko / Uđi u bazu fotografijaKandidatkinja za predsednika Belorusije Svetlana Tihanovska
Kandidatkinja za predsednika Belorusije Svetlana Tihanovska  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pres-služba bivše kandidatkinje za predsednika Belorusije Svetlane Tihanovske saopštila je da je u toku sastanak političarke sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Viljnusu.

Ističe se da će glavna tema razgovora biti mogućnost organizovanja pregovora na temu održavanja novih predsedničkih izbora u Belorusiji i mogućeg posredovanja drugih zemalja, uključujući i Francusku.

„Veoma je važno što evropske zemlje nisu ostale ravnodušne na dešavanja u Belorusiji. Francuska, kao jedna od najstarijih demokratija, odlično nas razume. Zbog toga nameravam da podsetim gospodina Makrona na naš glavni cilj – nove slobodne i transparentne izbore, koji se moraju održati ove godine“, izjavila je Tihanovska pre sastanka, prenela je njena pres-služba.

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala