„Forbs“: Američki bombarderi simulirali napade oko Kalinjingrada

CC BY-SA 2.0 / Flickr / Shoey / Američki bombarder B-52H
Američki bombarder B-52H - Sputnik Srbija
Pratite nas
Razlog za letove američkih bombardera Vojnih vazdušnih snaga SAD u blizini Kalinjingradske oblasti je simulacija napada na rusku enklavu, piše časopis „Forbs“.

Kako navodi list, američki avioni su poleteli iz britanske baze Ferlond i, došavši do ruske enklave, obleteli Suvalkski koridor koji deli Kalinjingradsku oblast i Belorusiju. Avioni nisu narušili vazdušno prostranstvo Rusije.

Strategičeskiй bombardirovщik-raketonosec Tu-160 vo vremя vozdušnoй časti voennogo parada Pobedы v Moskve - Sputnik Srbija
Ruski „Beli labudovi“ izveli let duž granica Belorusije /video/

Na teritoriji Kalinjingradske oblasti razmešteni su protivvazdušni raketni sistemi S-300 i S-400, kao i raketni sistemi „Iskander“. Zato je Kalinjingrad postao meta simulacije američkog napada.

„Forbs“ je ruski region nazvao „trn u oku NATO-a“ zbog naoružanja koje se nalazi na toj teritoriji. U slučaju vojnog sukoba, Rusija će moći da pogađa ciljeve „duboko u pozadini Evrope“.

Ranije je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije saopštio da su dva lovca Su-27 podignuta kako bi ispratila dva američka bombardera B-52H koja su se približila granici iznad Baltičkog mora.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala