Baku: Nastavljene intenzivne borbe u Karabahu

© Foto : Minoboronы Azerbaйdžana / Uđi u bazu fotografijaOružane snage Azerbejdžana tokom borbi u Nagorno-Karabahu
Oružane snage Azerbejdžana tokom borbi u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo je o žestokim borbama na kontakt liniji u Karabahu.

„U noći između 28. i 29. septembra nastavljene su intenzivne borbe celom dužinom fronta. Jermenske oružane snage više puta su pokušavale da izvrše kontranapad kako bi povratile izgubljene položaje u pravcima Fizuli-Džabrail i Agder-Terter. Jedinice azerbejdžanske armije raspoređene u tim pravcima uspešno su se odbranile i trenutno presekle sve pokušaje neprijatelja“, saopštila je pres-služba Ministarstva.

U saopštenju se dodaje da je tokom noćnih borbi mešovita kolona oklopnih i običnih vozila protivnika, koja je napredovala iz Madagiza u pravcu Agdere i artiljerijska baterija koja pruža vatrenu podršku za njeno kretanje, uništene vazduhoplovnim sredstvima ratnog vazduhoplovstva i azerbejdžanskih trupa raspoređenim u ovom pravcu. Artiljerijskom vatrom uništeni su jedan tenk, jedno vozilo i do 10 neprijateljskih vojnika koji su ujutru pokušali da napreduju u pravcu fronta Fizuli-Džabrail.

„Intenzivne borbe se nastavljaju. Protivnik je bio primoran da se povuče, pretrpevši velike gubitke“, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je 27. septembra saopštilo da su oružane snage Jermenije grantirale naselja na kontakt liniji u Karabahu. Prema tim podacima ima civilnih i vojnih žrtava. Kako je navelo jermensko Ministarstvo odbrane, Karabah je „bio izložen vazdušnim i raketnim napadima“.

U Jerevanu su izjavili da je Baku „krenuo u ofanzivu“ u pravcu Karabaha. U nepriznatoj republici Nagorno-Karabah saopšteno je da su mirna naselja u Karabahu, uključujući glavni grad Stepanakert, bila podvrgnuta artiljerijskom granatiranju, a vlasti su pozvale stanovništvo da se sakrije. Kasnije je u Karabahu proglašeno vanredno stanje i mobilizacija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala