Završen terenski deo vojne istrage pada MiG-a, delovi na ekspertizi u Batajnici

Pratite nas
Uviđaj na mestu pada aviona MiG-21 Ratnog vazduhoplovstva u selu Brasina kod Malog Zvornika, gde su u petak ujutru život izgubila dvojica pilota Vojske Srbije, završen je, a svi delovi olupine vojne letelice kamionima su prebačeni u Vazduhoplovni zavod „Moma Stanojlović“ u Batajnicu.

Da su sa mesta nesreće pokupljeni svi materijalni dokazi potvrdio je u nedelju i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Pronađen snimač parametara leta palog Miga-21
„Vojne komisije su završile rad na terenu i svi materijalni dokazi su prikupljeni, ostaci letelice su uklonjeni i preneti u Vazduhoplovni zavod“, rekao je Vulin i pojasnio da će stručnjaci tek utvrditi koje je podatke zabeležio snimač parametara.

Vulin je, gostujući u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink, rekao da avion MiG-21 nije bio zastareo i da je njegov resurs bio do 2026. godine.

On je naveo da neće da donosi zaključke o padu aviona, dok se ne okonča zvanična istraga, dodajući da će zaključci komisija biti prosleđeni nadležnom tužilaštvu, koje vodi istragu, preneo je Tanjug.

Podsetimo, dva pilota Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije poginula su prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika obavljajući svoje letačke zadatke.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala