Teroristi pripremaju provokacije sa upotrebom hemijskog oružja u Idlibu i Alepu

© AP PhotoSpasavanje žrtava posle navodog napada hemijskim oružjem
Spasavanje žrtava posle navodog napada hemijskim oružjem - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristi planiraju da organizuju provokacije uz upotrebu otrovnih supstanci u naseljima u sirijskim provincijama Idlib i Alep, izjavio je na brifingu zamenik rukovodioca zaraženih strana u Siriji, kontraadmiral Aleksandar Grinkevič.

„U ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana stigle su informacije da militanti ilegalnih oružanih grupa pripremaju još jedan pokušaj organizovanja provokacije uz korišćenje otrovnih supstanci u južnom delu zone deeskalacije Idliba“, saoptšio je on.

Grinkevič je istakao da teroristi planiraju da insceniraju napade na naselja Bejtarun u provinciji Alep i Bdama u provinciji Idlib uz municiju sa otrovnim materijama. Cilj je, kako je rekao, da optuže sirijske vladine snage za upotrebu hemijskog oružja protiv civila.

„Ruski Centar poziva komandante ilegalnih oružanih grupa da odustanu od provokacija i krenu putem mirnog rešavanja situacije u oblastima koje su pod njihovom kontrolom“, dodao je on.

© AFP 2023 / JM LOPEZ Volonteri učestvuju u simulaciji reagovanja na hemijski napad u severnom sirijskom gradu Alepu
Teroristi pripremaju provokacije sa upotrebom hemijskog oružja u Idlibu i Alepu - Sputnik Srbija
Volonteri učestvuju u simulaciji reagovanja na hemijski napad u severnom sirijskom gradu Alepu

S tim u vezi, kontraadmiral je naglasio da u toku prethodnog dana nije registrovano otvaranje vatre sa strane nezakonitih oružanih formacija koje su pod kontrolom Turske.

„Registrovane su dve pucnjave na naselja Ajn-Kantara u provinciji Latakija i Džubas u provinciji Idlib od strane položaja terorističke organizacije 'Džebhat an-Nusra'“, dodao je.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala