RHMZ upozorava: Vetar olujne jačine, pljuskovi i grmljavina u naredna dva sata

CC0 / piksabej / Oluja
Oluja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je u 13 sati najavu na vremenske nepogode u pojedinim delovima naše zemlje u trajanju od dva sata. Na teritoriji skoro cele Srbije na snazi je žuti meteo-alarm.

„U naredna dva sata u severozapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije mestimično kiša ili kratkotrajan pljusak sa grmljavinom. Na teritoriji Baograda slaba kiša", navedeno je na sajtu RHMZ..

Dodaje se da će u košavskom području i na planinama biti vetrovito sa jakim jugoistočnim vetrom, koji će povremeno dostizati i udare olujne jačine

Žuti meteo-alarm na snazi je u svim delovima Srbije, osim u Bačkoj, zbog najavljene grmljavine. Za područje Banata upaljen je meteo-alarm i zbog olujnih udara vetra.

Meteo-alarm žute boje označava potencijalno opasne vremenske prilike. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike, objašnjeno je na sajtu RHMZ.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala