Pronađen mrtav delfin na plaži u Igalu

© AP Photo / Cecile Dars, Observatoire Pelagis/CNRS/Universite de la RochellePomor delfina u Francuskoj
Pomor delfina u Francuskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na plaži u Igalu meštani su pronašli uginulog delfina, a prema saopštenju Instituta za biologiju mora u Kotoru, reč je najverovatnije o mlađoj jedinki kljunastog delfina.

U pitanju je najpoznatija i najčešće viđena vrsta, a kako se navodi uzrok smrti nije poznat, ali može biti da je povezan sa nevremenom koje je trajalo prethodnih nekoliko dana u tom regionu.

"Igalo je na udaru juga, pa je to razlog više što je jedinka na tom mestu dospela do kopna. Moguće je i da je jedinka uginula na otvorenom moru i da je more samo izbacilo na to mesto u zalivu", kažu iz Instituta.

Uzrok smrti, kako navode, može biti i neko oboljenje, ili da se mladi delfin prethodno prethodno zapetljao u mrežu ili je imao neku drugu vrstu povrede, a moguće je da se kao mlađa jedinka, jednostavno nije dovoljno spretno odbranio od nevremena koje je zadesilo Crnu Goru i region ovih dana.

Iz Instituta navode, kako je preneo i portal RTCG, da su delfini stalni stanovnici Jadrana, i da su brojni, kako u zalivu, tako i na otvorenom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala