Nemački mediji: Merkelova tajno posetila Navaljnog dok je bio u bolnici

© AP Photo / Michael KappelerNemačka kancelarka Angela Merkel
Nemačka kancelarka Angela Merkel  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka kancelarka Angela Merkel je tajno posetila ruskog opozicionara i blogera Alekseja Navaljnog dok je bio na lečenju u bolnici „Šarite“ u Berlinu, objavio je nedeljnik „Špigl“.

„Kancelarka je u potpunoj tajnosti posetila ruskog opozicionog političara dok je ležao u berlinskoj bolnici ‘Šarite’ “, naveo je izvor „Špigla“.

Time je, kako se navodi u tekstu, kancelarka pokazala solidarnost nemačke vlade sa Navaljnim, kao i da ne odustaje od namere da se ovaj slučaj istraži do kraja.

Navaljni je pušten iz bolnice 22. septembra.

Slučaj Navaljni

Navaljnom je 20. avgusta pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Opozicioni lider prevezen je u bolnicu, gde je pao u komu. U početku se pretpostavljalo da je Navaljni otrovan nečim što mu je sipano u čaj na aerodromu.

Ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Mediji: Francuska vojna bolnica analizirala uzorke Navaljnog

Lekari bolnice u Omsku su potom saopštili da mu je zdravstveno stanje stabilno i da, prema rezultatima obavljenih ispitivanja, kod Navaljnog nisu pronađeni znaci trovanja, moždanog udara, infarkta, infekcija, niti virusa korona.

Na zahtev porodice, bloger je 22. avgusta iz Omska prebačen na kliniku u Berlinu.

Nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je r Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. Lekari su 7. septembra probudili Navaljnog iz kome.

Od Rusije se zahteva da sprovede istragu, a zvanična Moskva insistira na tome da joj Berlin dostavi informacije u vezi s Navaljnim.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala