Lovac Su-27 oterao NATO avione od ruske granice

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaAvion Su-27
Avion Su-27 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski lovac Su-27 presreo je dva aviona američke i nemačke ratne mornarice iznad Baltičkog mora , saopštio je Nacionalni centar za kontrolu odbrane Rusije.

„Ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora su 28. septembra 2020. godine otkrila dve vazdušne mete iznad Baltičkog mora, koje su se približavale državnoj granici Rusije“, navedeno je u saopštenju.

Centar takođe ističe da je u vazduh podignut lovac Su-27 iz sastava dežurnih snaga protivvazduhoplovne odbrane Baltičke flote, kako bi detektovao vazdušne mete i sprečio povredu ruske državne granice.

„Posada ruskog lovca identifikovala je vazdušne mete kao avion bazne patrolne avijacije P-8A 'Posejdon' američke ratne mornarice i avion bazne patrolne avijacije P-3S 'Orion' nemačke ratne mornarice i ispratila ih iznad akvatorije Baltičkog mora“, dodaje se u saopštenju.

Nakon što su se vojni avioni okrenuli od pravca granice Rusije, lovac se uspešno vratio na matični aerodrom.

„Čitav let ruskog lovca Su-27 odvijao se strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora. Povreda državne granice Ruske Federacije nije bila dozvoljena“, naglasio je Centar.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala