Kako u Americi gledaju na eskalaciju u Nagorno-Karabahu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaDonald Tramp ispred Bele kuće
Donald Tramp ispred Bele kuće - Sputnik Srbija
Pratite nas
Amerika pomno prati situaciju u Nagorno-Karabahu i nastojaće da pomogne da se eskalacija prekine, rekao je američki predsednik Donald Tramp.
„Pažljivo pratimo šta se tamo događa. Imamo dobre odnose u tom regionu i videćemo možemo li da zaustavimo tu eskalaciju“, rekao je Tramp novinarima.

Njegov protivkandidat na predstojećim predsedničkim izborima Džozef Bajden izrazio je zabrinutost zbog situacije i pozvao na prekid borbenih dejstava, obnavljanje primirja i dijalog između dve strane.

Prema njegovom mišljenju SAD treba da insistiraju na tome da se poveća broj posmatrača duž linije razdvajanja.

On je, takođe, pozvao Rusiju da „prekine sa ciničnim isporukama oružja obema stranama“.

U međuvremenu, ministar spoljnih poslova Jermenije Zograb Mnacakanjan je o najnovijem razvoju događaja razgovorao sa zamenikom američkog državnog sekretara Stivenom Biganom, ali detalji tog razgovora nisu objavljeni.

Prema navodima predstavnice za medije jermenskog Ministarstva, šef diplomatije je razgovarao telefonom i sa kolegama iz Kanade, Irana i Grčke.

U Nagrono-Karabahu juče je došlo do eskalacije sukoba.

Predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan izjavio je da je azerbejdžanska vojska u sukobima u Nagorno-Karabahu pretrpela velike gubitke – ubijeno je oko 200 vojnika,dok je bilans na jermenskoj strani – 17 ubijenih i preko 100 ranjenih.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala