Jermenija dan nakon proglašenja ratnog stanja: Situacija u prestonici mirna

© Sputnik / Vladimir FedorenkoPogled na grad Jerevan
Pogled na grad Jerevan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dan nakon proglašenja ratnog stanja u Jermeniji, uvedenog zbog eskalacije sukoba u Nagorno-Karabahu, situacija u Jerevanu je mirna, prenosi dopisnik Sputnjika.

U gradu nema naznaka „ratnog doba“. Prodavnice, kafići, restorani i bioskopi rade. Na trgovima i u parkovima ima mnogo prolaznika.

Pored ratnog stanja, u zemlji je uveden i karantin zbog pandemije  virusa korona. Sve u svemu, napetost u gradu se ne oseća, iako su neki sagovornici agencije izrazili zabrinutost zbog budućnosti zemlje, kaže dopisnik Sputnjika.

„Ničega se ne plašimo, nikakve panike nema. Verujemo u uspeh“, rekao je za Sputnjik jedan stanovnik Jerevana.

S druge strane, sagovornica agencije, koja radi u bankarskom sektoru, izjavila je da je zabrinuta.

„Bojim se da će Jermenija postati Sirija i nadam se da će se borbena dejstva uskoro okončati“, rekla je ona i naglasila da je posebno brinu delovanja Turske, koja, prema njenim rečima, „odavno sve ignoriše i koja je poverovala da joj je sve dopušteno“.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan  - Sputnik Srbija
Erdogan: Došlo je vreme da se okonča jermenska okupacija teritorije Azerbejdžana

Iako je u zemlji proglašena mobilizacija, mnogi ne čekaju poziv i sami ili u grupama odlaze u Nagorno-Karabah. Iako Ministarstvo odbrane pozdravlja dobrovoljački pokret, savetuje da se te akcije koordinišu sa vojnim komesarijatima.

U Nagorno-Karabahu juče su izbili novi sukobi, a Baku i Jerevan se međusobno optužuju za pokretanje borbenih dejstava. Takođe, značajno se razliku i podaci dve strane o broju poginulih i ranjenih u protivničkim redovima.

Borbe su nastavljene i danas.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala