Sergej više nije na čelu PSG, Jovanović ostaje predsednik DSS

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović
Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sergej Trifunović više nije predsednik Pokreta slobodnih građana pošto je na izbornoj skupštini za novog lidera izabran Pavle Grbović. Istovremeno, na Glavnom odboru Demokratske stranke Srbije izglasano je poverenje predsedniku stranke Milošu Jovanoviću.

Pavle Grbović bio je jedini kandidat za predsednika PSG, a na toj funkciji je posle dve godine zamenio Trifunovića.

Grbović je najavio da će prvi njegov potez biti iniciranje ujedinjenja sa Novom strankom. On je rekao da je, u borbi protiv vlasti i državnog aparata za koji tvrdi da je povezan sa kriminalom, PSG-u potrebna pomoć, a da će pokret biti otvoren i za saradnju sa ostalim opozicionim partijama, preneo je Tanjug.

Trifunović, koji je pokret preuzeo od Saše Jankovića, izjavio je da je njegov cilj kada je dolazio u pokret bio da dođe „kao stečajni upravnik“ i da pokret „izvuče iz bare u koju je zapao“, ističući da je  od tada triplirano članstvo.

Na skupštini su izabrani i članovi predsedništva i regionalni predstavnici PSG.

DSS: Poverenje Milošu Jovanoviću

Članovi Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije su sa 76 glasova „za“, 5 „protiv“ i 2 „uzdržana“ usvojili izveštaj o radu predsednika DSS-a Miloša Jovanovića, čime je dobio podršku da nastavi da vodi stranku.

Jovanović je u obraćanju u stranačkim saborcima najavio krupne promene i rezove u DSS-u najskorije vreme.

Na sednici je potvrđena, kako je rečeno, državotvorna politika DSS-a, i stav da će se stranka, kao i do sada, na političkoj sceni voditi isključivo tim političkim načelima i opredeljenjima, bez ostrašćenosti i politikanstva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala