Predsednik Azerbejdžana: Ima ranjenih i među civilima i vojnicima, odgovorićemo

© Press-služba prezidenta Azerbaйdžana / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Azerbejdžana: Provokacija Jermenije, odgovorićemo
Predsednik Azerbejdžana: Provokacija Jermenije, odgovorićemo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je, povodom eskalacije situacije u Nagorno-Karabahu, da ima poginulih i ranjenih među civilnim stanovništvom i među vojnicima nakon što su jermenske snage otvorile vatru duž linije razdvajanja.

Alijev se obratio građanima Azerbejdžana.

„Jermenske snage su jutros počele da pucaju na položaje vojske Azerbejdžana i naselja u raznim pravcima duž linije razdvajanja. Vatra je otvarana iz različitog oružja, uključujući ono velikog kalibra. To je još jedna vojna provokacija Jermenije“, rekao je Alijev.

Kako je istakao, Azerbejdžan neće ostati nem na delovanje Jermenije.

„Trenutno su u toku napadi na položaje protivnika, uništena je vojna tehnika“, rekao je Alijev.

Situacija u Nagorno-Karabahu

U Nagorno-Karabahu je jutros došlo do nove eskalacije.

Jermenske snage oborile su dva azerbejdžanska helikoptera i tri bespilotne letelice, izjavila je portparolka jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan.

Ta oblast, dodala je, našla se pod vazdušnom i artiljerijskom vatrom azerbejdžanskih snaga.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je prethodno saopštilo da su jermenske snage pucale duž linije razdvajanja i da ima žrtava među civilima. 

U međuvremenu, u nepriznatoj Republici Nagorno-Karabah uvedeno je ratno stanje i proglašena je mobilizacija. Istu odluku je potom donela i jermenska vlada.

Reagovala je i zvanična Moskva pozivom da se momentalno obustavi vatra, kao i ODKB koji je poručio da se konflikt mora rešavati samo mirnim putem.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala