Ministru Boškoviću se opet priviđa fašizam u Crnoj Gori

© Foto : Jutjub / Ministarstvo odbrane Crne GorePredrag Bošković, ministar odbrane Crne Gore
Predrag Bošković, ministar odbrane Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Aktuelni crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković kazao je da veruje da je za poslednje četiri godine, radio u najboljem interesu resora na čijem je čelu.

Komentarišući navode koji se sve češće mogu čuti da ambasade zapadnih zemalja insistiraju da resor odbrane ne pripadne nekom od članova Demokratskog fronta, zbog osetljivosti podataka i saradnje sa NATO-om, Bošković je naveo da se nada da pojedini subjekti sadašnje većine takav scenario neće dozvoliti, iako im politička snaga ne daje preveliki manevarski prostor.

„Svakako da je Ministarstvo odbrane uvek pod posebnom pažnjom, a činjenica da smo postali deo NATO porodice 2017. godine tome daje poseban pečat“, rekao je Bošković za „Pobjedu“.

On je dodao da je neophodno podsetiti i na izuzetan napredak kada je reč o Vojsci Crne Gore, njenoj opremljenosti po savremenim standardima, kao i na izgradnji infrastrukture koja se konstantno unapređuje u cilju formiranja vojske „kakva priliči našoj državi“.

„Građanska, evropska i antifašistička država, koju intenzivno gradimo 14 godina, nalazi se pred izazovom da će biti skrajnuta s tog puta, opet uvučena u balkansko blato nacionalizma i velikodržavnih projekata. Iskreno se nadam da pojedini subjekti sadašnje većine takav scenario neće dozvoliti, iako im politička snaga ne daje preveliki manevarski prostor“, navodi Bošković.

Bošković smatra i da nova većina teško da može da zagovara evro-atlantsku politiku, sudeći na osnovu kampanje koju su vodili u susret izborima što su dokazivali paljenjem NATO zastave, iako, kako kaže, pojedinci u to uveravaju.

„Uticaji trećih strana ne jenjavaju i bili su jako involvirani u dešavanja na crnogorskoj političkoj sceni. Ali ponavljam, nećemo dozvoliti ustanak fašizma. Sledi nam nova borba za slobodnu, antifašističku i multietničku Crnu Goru. Ko god u novoj većini bude zastupao ovakve interese imaće našu podršku, a siguran sam i međunarodnih partnera“, zaključio je Bošković, prenosi In4s.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala