Pranjanci poklonili Vučiću parcelu zemlje

Pratite nas
Meštani Pranjana, gde se obeležava godišnjica operacije „Halijard“, odlučili su da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poklone parcelu zemlje u tom mestu zbog njegovih zasluga za taj kraj. Vučić je najavio da će parcelu ustupiti meštanima.

To je saopštio jedan od meštana Pranjana, koji je lično svedočio akciji spasavanja američkih vojnika, Rodoljub Janković, u obraćanju prisutnima na svečanosti.

„Meštani su odlučili da predsedniku Vučiću poklone jednu parcelu pranjanske zemlje, razorene rovovima i zalivene gnojem i krvlju seljaka Ravnogoraca”, kazao je Janković.

Vučiću je poklonio i flašu rakije, koju je uručio i ambasadoru SAD, sa molbom da je preda američkom predsedniku Donaldu Trampu, preneo je Tanjug.

Janković je kazao da su takvom rakijom lečili, hrabrili američke vojnike, a poklon predsedniku SAD je njegova poruka da američki i srpski narod moraju biti prijatelji.

Predsednik Srbije je, odgovarajući na pitanja novinara, najavio da će parcelu koju je dobio na poklon od meštana Pranjana ustupiti, za razvoj tog mesta i na dobrobit meštana.

„Videću kako da tu parcelu da iskoristimo za meštane Pranjana, nije to za mene“, rekao je Vučić.

Na Galovića polju u Pranjanima obeležava se 76 godina od operacije „Halijard“, a u okviru ceremonije zvanično će biti otvoren i aerodrom izgrađen u čast jedne od najvećih akcija spasavanja savezničkih pilota u Drugom svetskom ratu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala