Medicinska sestra ubodena nožem u Prištini

CC0 / piksabej / Ranija istraživanja su pokazala da psihopate loše reaguju na fotografije
Ranija istraživanja su pokazala da psihopate loše reaguju na fotografije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Medicinska sestra F.B. sa Klinike za urologiju ubodena je danas nožem u Univerzitetsko kliničkom centru u Prištini, potvrdio je portparol kosovske policije Bajram Krasnići.

On je rekao da je policija oko 14.35 časova policija obaveštena o slučaju „uboda nožem“ koji se dogodio u Univezitetskom centru, da su policijske jedinice izašle na lice mesta i da je pokrenuta istraga.

Sindikat medicinskih sestara Kosova najoštrije je osudio napad i povredu medicinske sestre i pozvao organe bezbednosti da se što pre pozabave ovim slučajem, a da počinioce kazne.

„Nije prvi put da se takvi slučajevi dešavaju. Pozivamo policiju da preduzme hitne mere u odbrani medicinskih sestara, kako se ovakvi slučajevi više ne bi ponovili“, navodi se u saopštenju Sindikata.

Sindikat je pozvao sve medicinske sestre koje su bile na poslu da se okupe ispred Hitne pomoći u znak protesta zbog povrede medicinske sestre.

Univerzitetsko klinički centar Kosova je potvrdio da je napadnuta F.B. koja će biti podvrgnuta hirurškoj intervenciji.

Iz ove institucije navode da izražavaju duboko ogorčenje zbog ovog slučaja i najoštrije osuđuju napade na zdravstvene radnike koji su neprihvatljivi, prenosi Tanjug.

„Uvrede, nasilje, pa čak i fizički napadi poput današnjeg su kontinuirani, pa pozivamo sve građane da poštuju rad zdravstvenih radnika. Nadamo se da je ovo poslednji put i da će se napadi na zdravstvene radnike zaustaviti jednom zauvek“, poručuju iz Univerzitetskog centra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala