Ko je glumčina iz kafane "Koštana"?

Pratite nas
Kakvim je sećanjima oplemenio portret legendarnog glumca u dokumentarcu „Glumčina“, zašto je Zoran radmilović do samog graja posećivao kafanu „Koštana“ - za Sputnjik otkriva Milan Caci Mihailović.

Koliko je realno da se Sajam knjiga u Beogradu održi u decembru, kako je odlažući njegov oktobarski termin, saopštilo preduzeće Beogradski sajam? Kako na vest o odlaganju Sajma reaguju izdavači i kakvi su njihovi predlozi i rešenja, ima li Grad Beograd, kao osnivač Sajma knjiga, sluha za ponuđene alternative – neka su od pitanja o kojima u "Orbiti kulture" razgovaramo sa izdavačima, osnivačima kuća "Klio" i "Arhipelag" Zoranom Hamovićem i Gojkom Božovićem.

Kako izgledaju prve izložbe u novom prostoru Grafičkog kolektiva, da li su i novi ambijent ispunila stara nastojanja da se grafika unapredi i predstavi u najboljem svetlu, za Orbitu kulture otkriva, Istoričarka umetnosti i umetnička direktorka Grafičkog kolektiva Ljiljana Ćinkul.
Šta je umetnički ansambl „Stanislav Binički“ pripremio da posetioce promenadnog koncerta koji će na Kalemegdanu izvesti na Dan ansambla, u čemu se ovaj nastup razlikuje od od nedavnog na Kolarcu na kojem su, muzikom Baha otvorili sezonu – saznajemo od načelnika Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“, majora Nikole Živkovića.

O izuzetnom otvaranju baletske sezone Narodnog pozorišta, predstavom „Hazarski rečnik: Lovci na snove“, ali i o obeležavanju velikog umetničkog jubileja - 180 godina od rođenja Petra Iljiča Čajkovskog, razgovaramo sa direktorom Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Konstantinom Kostjukovim.

ORBITA KULTURE 26.09.2020.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala