„Iza svega su Srbi i Rusi“: Priština „prepoznala“ ko je razotkrio najveće zločine OVK

© AP Photo / Visar KryeziuPripadnici OVK
Pripadnici OVK  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski koordinator za sajber bezbednost Zafir Beriša kaže da je Dik Marti koristio navode o transplantaciji organa u cilju propagande protiv OVK i da je to učinio „uz pomoć tajnih službi Srbije i Rusije“.

Beriša je u objavi na Fejsbuku istakao da su i kosovski, i poslanici EU prevareni da se bave „navodima senatora koje finansira rusko-srpski lobi“.

„Prevara nije izvršena samo nad poslanicima Evropskog parlamenta, ova prevara preneta je i na poslanike Skupštine Kosova koji su bili uvereni da OVK nije vršila transplantaciju organa. Prevareni su i kad su izglasali uspostavljanje političkog suda za koji se od početka znalo da će biti jednostran i pokušati da u ime pravde i 'pomirenja' izjednači borbu za slobodu OVK sa genocidnim ratom Srbije“, poručio je Beriša.

Kako je naveo, nigde i ni kod jednog od onih koje ovaj sud napada nije pomenuta transplantacija organa, ali se, dodao je, pokušava ponižavanje bivših boraca OVK.

„Ponižavanje bivših boraca OVK spektakularnim hapšenjima i optužbama kao učesnika 'zločinačke organizacije OVK', terminologijom koja se nigde nije pominjala do izglasavanja Specijalnog suda od strane prevarenih poslanika Skupštine Kosova“, istakao je Beriša.

Prema njegovim rečima, neće biti epohalno ako kažu da čak i sa međunarodnim faktorom koji je insistirao na osnivanju ovog suda, imaju različita mišljenja, prenosi B 92.

„Neki misle da sud zaista teži 'pravdi', a drugi misle da iskoriste sud za njihov račun u njihovim zemljama u kojima su zajednice (nacionalne manjine) lišene svojih osnovnih prava i da se slava rata OVK ne uzima kao najuspešnija gerila 20. veka koja je dotakla savest demokratskog sveta“, naglasio je Beriša.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala