Bečić: Nije u mojoj nadležnosti da dajem odobrenje za obnovu kapele na Lovćenu

© FB/ Aleksa BecicAleksa Bečić
Aleksa Bečić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novoizabrani predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić izjavio je da je protiv rušenja mauzoleja na Lovćenu, ukazujući da nije u njegovoj nadležnosti da daje odobrenje za obnovu kapele.

„Apsolutno sam protiv rušenja mauzoleja na Lovćenu, sve druge ideje treba da prođu test nadležnih organa, a Skupština Crne Gore svakako nije za to nadležna. Ja sam za one ideje koje mire i spajaju, koje homogeniziju i vode nas u sigurnu budućnost“, rekao je Bečić.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović - Sputnik Srbija
Mitropolit Amfilohije: Neću umreti dok na vrh Lovćena ne vratim Njegoševu crkvu

Komentarišući to što su sveštenici SPC osveštali budvansku opštinu nakon što je Marko Carević izabran za predsednika, Bečić je kazao je da on to nikada ne bi uradio, jer se zalaže za građansku državu.

„Nikada to ne bih uradio, jer ja se zalažem za poštovanje principa sekularne države, poštovanje Ustava Crne Gore, da je država odvojena od crkava, za uvažavanje građanske Crne Gore koja kaže da smo svi jednaki da smo zaista braća, da je neko pošten zato što je pošten, da je neko stručan zato što je stručan, da je neko kriminalac zato što je kriminalac, a ne zato što je ove vere ili one nacije“, naveo je Bečić u emisiji „Intervju“ na TVCG.

Bečić je dodao i da nije prisustvovao sastanku lidera tri koalicije, koji je održan u manastiru Ostrog, napominjući da je to bio neformalni susret.

„Nisam bio na tom sastanku, a koliko sam čuo od učesnika sastanka reč je o neformalnom sastanku. Da se radilo o formalnom sastanku i da se tamo razgovaralo o sastavljanju vlade, zaista bih to smatrao nedopustivim, ali po onim informacijama koje ja imam tema je bila poboljšanje nekih međuljudskih, ličnih relacija, među pojedincima, tako da je iz tog ugla i posmatram“, rekao je Bečić.

Kako je istakao, važno je da scene netolerancije i neuvažavanje konačno zameni atmosfera međusobne tolerancije.

„Ne moramo isto da mislimo, ali moramo da se poštujemo, uvažavamo i razgovaramo“, poručio je Bečić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala