Senator o pretnjama EU proširenjem sankcija Rusiji: Sve je zahvatila sankciona groznica

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaPrvi zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne odnose Vladimir Džabarov
Prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne odnose Vladimir Džabarov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Planovi za proširenje spiska pojedinačnih sankcija protiv Rusije zbog situacije u Ukrajini direktno protivreče zadacima sa kojima se suočava ceo svet zbog pandemije virusa korona, izjavio je prvi zamenik predsednika Odbora za međunarodna pitanja Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov i dodao da je „sankciona groznica zahvatila sve“.
„Ovo je posebno 'aktuelno', naravno, u svetlu drugog talasa pandemije virusa korona. Dok naš predsednik Vladimir Putin poziva na otvaranje 'zelenih koridora' kako bi mogao da pruža i prima medicinsku i humanitarnu pomoć, oni svojim sankcijama zatvaraju sve. Šta reći, bravo. Sankciona groznica je zahvatila sve“, rekao je Džabarov.

Izvor u EU saopštio je da bi Komitet stalnih predstavnika država-članica Evropske unije (COREPER) mogao da razmotri pitanje usaglašavanja novog spiska u okviru trenutnih pojedinačnih sankcija protiv Rusije u vezi sa situacijom u Ukrajini na sastanku u ponedeljak, 28. septembra.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala