Poginula oba pilota iz MiG-a, Vojska objavila imena

Pratite nas
Dva pilota poginula su u padu aviona MiG-21 u selu Brasina, potvrdilo je Ministarstvo odbrane. Poginuli su piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO Vojske Srbije.

Dva pilota Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije poginula su danas oko 9.10 časova prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika obavljajući svoje letačke zadatke, potvrdilo je Ministarstvo odbrane.

Kako je navelo ministarstvo, pilot major Dejan Krsnik rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Oženjen je i otac dvoje dece.

Avion pao kod Loznice - Sputnik Srbija
Oblak crnog dima: Pojavili se prvi video-snimci avionske nesreće kod Loznice /video, foto/

Mesto tragedije obišli su i razgovarali sa očevicima ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić, saopšteno je iz Ministarstva

Nakon uviđaja koji su obavili i civilni i vojni organi, načelnik Generalštaba formirao je Komisiju za ispitivanje vanrednog događaja na čelu sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje brigadnim generalom Milanom Popovićem, a komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO formirao je stručnu komisiju za utvrđivanje uzroka udesa aviona MiG-21 koju vodi načelnik štaba Komande RViPVO brigadni general Aleksandar Bjelić, navodi se u saopštenju.

Telegrame saučešća porodicama poginulih pilota uputili su vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

Avion MiG-21 pregledan je pre poletanja u skladu sa svim procedurama i nakon pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let, ističe se u saopštenju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala