EULEKS upao sa dugim cevima i uhapsio šefa veterana OVK /video/

© Foto : FB/Ditari Express Akcija hapšenja veterana OVK
Akcija hapšenja veterana OVK - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalci EULEKSA-a, maskirani i naoružani automatskim puškama, upali su u kancelarije Udruženja ratnih veterana OVK i uhapsili predsednika tog udruženja Hisnija Gucatija, javljaju prištinski mediji i dodaju da se očekuje njegovo izručenje Hagu.

Kako je ranije objavio Indeksonlajn, policajci te misije naoružani dugim cevima ušli su u kancelarije veterana OVK, čiji su članovi prethodnih dana nekoliko puta prijavljivali da dobijaju tajna dokumenta iz Specijalnog suda.

 „EULEKS se ponaša isto kao Jugoslavija“, poručio je tokom akcije hapšenja sekretar Udruženja Faton Klinaku.

On je Jugoslaviju pomenuo više puta u obraćanju optužujući pripasnike EULEKS-a da nisu imali nalog za pretres.

„Kao što smo se suprotstavili Jugoslaviji, bićemo primorani i da se borimo sa vama kao što smo i protiv Jugoslavije“, rekao je on medijima.

Misija za vladavinu prava EU na Kosovu u izmenjenom mandatu pruža logističku podršku Specijalizovanom tužilaštvu u Hagu, podseća KoSSEv.

Juče je uhapšen i objavljena je prva potvrđena optužnica Specijalizovanog tužilaštva Kosova protiv Saljiha Mustafe. On se tereti za lišavanje slobode, surovo postupanje i mučenja izvršena nad najmanje šest lica u periodu od 1. aprila 1999. do 19. aprila iste godine, kao i za ubistvo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala