Zašto Grenel nije i u Prištini zapevao

© AP Photo / Astrit IbrahimiRičard Grenel na Kosovu
Ričard Grenel na Kosovu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na pitanje zašto za posetu američke delegacije DFC i specijalnog izaslanika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela nije organizovana večera kao u Beogradu, direktor prištinskog zavoda za protokol Orhan Hajrizi rekao je da tako nešto nije bilo predviđeno, prenosi „Gazeta ekspres“.

„Ne, tokom naših koordinacionih sastanaka sa američkom ambasadom nije pomenuta opcija organizovanja večere, niti je bilo takve inicijative“, rekao je Hajrizi.

Odgovarajući na pitanje zašto je večera priređena u prošloj Grenelovoj poseti, a sada nije, Hajrizi je rekao da mnogi faktori utiču na to.

Napomenuo je da pored protokola, postoje i druge službe koje se bave koordinacijom aktivnosti prilikom posete nekog zvaničnika.Dnevni red posete svakog visokog zvaničnika zavisi od njegove agende – da li nastavlja put, ima zakazan let ili neke druge aktvinosti, rekao je Hajrizi.

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel je tokom posete Beogradu objavio na Tviteru video-snimak sa večere sa predsednikom Vučićem i članovima delegacija, i to u momentu kad su bili najveseliji.

„Srbi i Amerikanci u Beogradu pevaju o Alabami i Zapadnoj Virdžiniji, neverovatna noć“, napisao je Grenel i postavio snimke sa broda na kojem je, uz zvuke pesama „Country roads“ i „Sweet home Alabama“, održana večera.

Pročitajte i:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala